Konfirmation 2021: Få det fulde overblik

Konfirmation eller nonfirmation

Konfirmation betyder “bekræftelse” idet man bekræfter sin tro på Gud som ens forældre eller gudmoder eller gudfader bekræftede for en ved dåben. Det er en stor begivenhed for de 13-15-årige, der har brugt et år på at gå til konfirmationsforberedelse, så der er bare vigtigt at alt spiller. I det seneste år er det også udbredt, at vælge den kristne tro fra, hvor mange i stedet holder en nonfirmaiton.    

Huskeliste til konfirmanden

Selvom mor og far holder styr på de praktiske ting, der skal klares op til konfirmationen, er der visse opgaver, som kun konfirmanden kan varetage bl.a.:

  • Skriv en ønskeseddel
  • Skriv en takketale eller sang til dine forældre og gæster
  • Overvej gæsteliste, bordplan og festmenuen
  • Find den flotteste konfirmationskjole  

Tre gode bud på ønsker til konfirmationen 2021

Penge er det mest gængse ønske til konfirmationer. Der går nogle gange helt sport i hvem i klassen, der har fået flest penge. Men forældre kan også vælge at give penge på en mere utraditionel måde. Det kan eksempelvis være låste penge på en opsparingskonto, eller penge der er investeret i aktier. Dernæst er smykker også et klassisk konfirmationsønske. Flotte smykker kan man have i årevis, og de vil altid være et minde om den dejligste dag. Det er også inden for de seneste par år blevet populært at ønske sig gaver, man aldrig glemmer så som oplevelsesgaver, hvad end det er en rejse eller et spa- eller weekendophold.     

Hold den smukkeste tale til konfirmation 

Ikke nok med at det er vigtigt at konfirmanden skal skrive en takketale, så skal det også overvejes, hvordan talen skal lyde. Talen afholdes enten som det første for at takke gæsterne for at de vil deltage og for alle gaverne. Ellers afholdes talen til slut for at takke for en dejlig dag og forældrene for den dejlig fest. Du kan også takke andre i din tale så som dine søskende eller bedsteforældre og fortælle dem, hvorfor du sætter pris på dem.  

Festmenu og gæster

Festemenuen skal selvfølgelig sammensættes af dine største livretter – forret, hovedret og dessert. Det er nok sikkert, at mor gerne vil have en finger med i spillet her. Men du skal ikke gå på kompromis. Det er din dag. 

Den flotteste konfirmationskjole  

Din konfirmationskjole er nok det vigtigste at have styr på. Der bliver taget billeder af dig hele tiden, fordi det er en dag, der aldrig må glemmes. Det er billeder, der vil hjemsøge dig langt ud i livet, hvorfor det er så vigtigt, at du vælger en konfirmationskjole, som du kan lide. Traditionen tro er konfirmationskjoler nærmest en miniudgave af en brudekjole – klassisk og hvid. Hvis du har mod på det, kan du tilføre et par hvide sneakers, hvis du vil bryde traditionerne lidt.